Mitt hemmakontor fortsätter ta form

Även kontorsdelen ska smälta in hemma!

Jag har ju berättat att jag håller på att inreda mitt kontor hemma, eller inreda är nog fel ord än, skapa ett kontor får man nog säga. Jag har kommit en bra bit på väg när det gäller funktionen, så jag kan nu jobba där rent praktiskt.

Själva inredningen är nog det jag håller på med nu. Jag vill att kontoret ska smälta in så bra det går här hemma så att man inte riktigt ser att det är en arbetsplats utan fortfarande ett hem. Det är helt klart en svår utmaning men jag hoppas att jag ror den i land!

Perfekt yrke för en globetrotter

Att arbeta som hyrläkare måste vara det perfekta yrket för en globetrotter. Patienter med allehanda åkommor och blessyrer existerar över hela världen och det gör läkarbristen också. Människokroppen fungerar likadant överallt, och de medicinska instrumenten skiljer sig inte heller särskilt mycket åt. Åtminstone inte ifråga om funktion. Däremot kan det vara oerhört stor skillnad på den teknologiska nivån i olika delar av världen, men det skulle jag nog för egen del mest tycka är en spännande utmaning. Det skulle ju verkligen tvinga en att gå tillbaka till grunderna av sin kunskap. Med så eftertraktad kompetens som jag skulle ha som läkare, kan jag själv välja om jag vill stanna länge på en plats eller om jag föredrar att ge mig av ganska snabbt igen. Som kringresande hyrläkare kan jag få medicinska upplevelser som hade varit omöjliga att få ifall jag stannade kvar i Sverige, och utöver upplevelsen skulle det öka ens fackkunskap.

Läkare förbereder undersökning

Bra tips till hemmakontoret!

Att jobba hemifrån kan vara ganska jobbigt, speciellt om man gör det ofta och inte har en riktig plats att sitta på. Nu har jag äntligen tagit tag i hemmakontoret och skapat mig en plats som är riktigt bekväm att sitta och jobba på, därför tänkte jag dela med mig av lite tips om hur du kan göra detsamma. Först av allt ska du givetvis se till att du har ett bra skrivbord med en ergonomisk stol. Skrivbordet måste vara högt nog så att du inte ska behöva böja huvudet på ett sätt som är obekvämt. Se även till att du har bra lampor och allra helst ett bra naturligt ljusinsläpp från fönster. Hyllor är alltid bra att ha samt diverse kontorsmaterial som papperskorg, häftapparater, håltagare, skrivare och bläckpatroner. Ha gärna lite extra till hands, för det är så tradigt när man måste avbryta arbetet för att något tar slut.

Ett eget hemmakontor

Heeeeeeeiii Bloggeeeeen

Haha nej jag är inte en sån typ av människa som fjollar mig med ankläppar och Idomin.

idomin

Nåväl, jag checkade in bara för att se att du var okej och vid liv, vilket du uppenbarligen gör och är.

Idag är jag på ett konstigt humör. Har vart det hela dagen och kan inte riktigt beskriva vad det är som är men det är någonting i alla fall. För att beskriva humöret, läs raden ovanför. Det är typ så som jag är idag! Jobbig, störande och lite allmänt superkonstig. Men det är okej ibland att ha såna dagar, så länge man inte är dum i huvudet jämt och ständigt.

Svårt val

Bottenviken kan vara nog så spännande, speciellt för en som kommer utifrån. Ändå behöver även en slöfock som jag aktivera mig och få lite miljöombyte ibland. Jag funderar fortfarande över vad jag ska göra i sommar, men en sak är säker – jag vill åka till ett ställe som är större än det jag kommer från. Jag har kollat upp lite olika alternativ, klassiker som New York och Paris, men funderar faktiskt på om jag bara ska stanna här i vårt avlång land istället. Man kan ju ha kul här också, och det finns många vandrarhem i Stockholm som verkar supertrevliga att bo på. Huvudstaden är alltid rolig att besöka, men speciellt på sommaren när man kan sitta på uteserveringar bland alla vackra människor och bara njuta. Vissa här hemma tycker att Stockholm är snobbigt och snorkigt, men jag tror att det är fördomar de lagt sig till med. Om de verkligen gav staden en chans så skulle de förmodligen aldrig vilja åka därifrån. Och ingen plats är perfekt ändå, inte ens mitt kära Bottenviken. Men jag vet inte, kanske att det blir en gammal hederlig charter med allt vad det innebär istället. Det är ju inte helt fel det heller.

Ska jag låta tärningarna avgöra?

Ska jag låta tärningarna avgöra?

 

 

 

 

Sälja fakturor

När jag berättar för mina vänner att mitt företag har börjat sälja fakturor, får jag många konstiga blickar och frågor om vad det är bra för. Av den anledningen tänkte jag att det kan vara värt att göra ett blogginlägg om det hela innan jag ska ut och reparera bilen med delar som jag köpt från http://www.skruvat.se/

Att sälja fakturor gör ett företag för att slippa vänta på att pengarna ska komma in från alla kunder. Detta kan ju oftast ta en väldigt lång tid och göra så att likviditeten i bolaget blir låg. Men om man istället säljer sina fakturor så får man pengarna direkt och kan koncentrera de anställda på vad de är bäst på, nämligen att utföra sina huvudsakliga uppgifter. Detta är någonting som vuxit sig mycket starkt under de senaste åren och gjort så att många företag som köper fakturor har ploppat upp på marknaden.

Sedan jag och mitt företag har börjat sälja våra fakturor så har hela vår verksamhet börjat frodas. Det har gjort så att vi helt och hållet kan fokusera och slippa hålla på att krångla med våra långsamma, stora kunder. Av den anledningen kan jag bara rekommendera alla andra företag att också sälja sina fakturor.

images-25

Ny utgift efter dött avgasrör

Åh nej – den är död! Fick en utgift vi inte räknat med igår då bilen tappade avgasröret. Det var nog så att någon, utan att nämna några namn, körde lite för fort över ett ganska stort gupp och så blev det dags att byta avgasrör. Jag har idag tänkt att jag ska göra det själv, trots att jag egentligen har tummen mitt i handen vad gäller bilar men en god man reder sig själv och jag har letat runt på nätet efter bildelar.

Det blir att köra ut till mekonomen och skaffa ett nytt avgasrör och sedan ta bort det gamla och montera dit det nya. Hur svårt kan det vara? Vi får se hur vi tar oss in till staden sedan, för det är lite pinsamt att köra med bilen nu då den brölar så den skrämmer varenda invånare oavsett antal ben i hela viken. Vi har bara en bil och egentligen har vi inget annat val än att ta denna och köra, utan avgasrör, hela vägen till bildelsaffären för ett nytt rör måste vi ju ha. Eller så får vi beställa via nätet…

avgasror

Det handlar om stora delar också så bussen är inte att tänka på utan på något sätt måste vi lösa det här. Kanske får vi låna grannens bil eller att han kan handla ett avgasrör på vägen hem, jag får kolla upp det.

Bilar är ju tyvärr en produkt man aldrig går plus på. Med en gammal bil kommer ofta olika renoveringar och det tenderar att bli dyrt om man inte kan göra det själv. Jag ska hur som helst prova att laga den själv, annars får jag lämna in den till de som kan bättre.

Weekendresa till Paris i april

paris

Vi har suttit ner och tittat över och lagt om våra lån nu, något som behövdes och vi får dessutom en hel del pengar över efter omläggningen varje månad. Därför har vi har bestämt oss för att åka på en weekendresa bara för att komma bort från vardagen och igår satte vi oss ner och tittade på förslag till billiga resor. Kravet var att det skulle vara tillräckligt nära för att inte behöva lägga flera timmar på resande eftersom vi inte blir borta mer än några dagar. Till slut hade vi bestämt oss och nu är en weekendresa till Paris inbokad i slutet av april.

Vi tittade både på Prag samt Budapest också men bestämde oss som sagt för Paris då denna resa ska gå i shoppingens tecken. Staden har dessutom flera andra fördelar, det var billigt att resa dit, ingen av oss har varit där och det ska vara världens vackraste och mest romantiskt stad under just våren och april månad. Det blir självklart ett besök i Eifeltornet och dessutom tänkte vi prova på vinprovning. Ingen av oss är egentligen några vindrickare av stora mått men man kanske blir efter en helg i Paris? Hur som helst ser vi båda fram emot resan, det är alltid skönt att komma iväg om så bara på en weekendresa och det är alltid spännande att få se nya städer och lära känna nya människor. Eftersom staden är ett av världens mest besökta resmål antar jag att det är fler än oss som tänker gå upp i Eifeltornet så vi har bokat ett hotellrum i närheten av det så vi hinner dit innan det blivit så mycket kö direkt på morgonen.

Jag kan rekommendera alla att kolla över sina lån och lägga om dessa om man har möjlighet. Det är inte alls omöjligt att det finns hundralappar att spara, ja, till och med tusenlappar om det rör sig om stora lån, varje månad. Det kanske kan vara en chans att unna sig en resa även för er?

Installerade en skjutdörr

För några veckor sedan bestämde jag mig för att skaffa en snygg skjutdörr till vardagsrummet. Att göra det var absolut en av de bästa sakerna som jag kunde ha gjort. I vårt hem har vi nämligen under många år haft ett problem med att barnen vill kunna sitta i vardagsrummet och titta på TV medan vi vuxna vill koppla av inne i vilorummet (läs intressant artikel här om färger i vilorum). Problemet har dock alltid varit att vi inte har kunnat hitta en bra dörr som kan avskilja de två. Det innebär oftast att då jag och min fru befinner oss inne i vilorummet så har vi svårt att slappna av. Volymen från de tecknade serierna är alldeles för hög för att det ska vara möjligt (hur man hanterar olika oljud kan du läsa om här). Men efter att jag nu installerat skjutdörren så löste sig alla dessa problem. Rummet där jag och min fru brukar vila blev nästan knäpptyst och vi kan nu vila på ett tillfredsställande sätt i rummet. Men det bästa med skjutdörren är att den tar så lite plats. Eftersom den glider längs väggen så kan vi faktiskt placera en stol på varsin sida av dörren utan problem. Något som jag inte tänkt på: Att skjutdörrar är otroligt utrymmesbesparande.

Skjutdörr

Att sluta röka

Årets nyårslöfte är att helt sluta med nikotin. Jag har under de senaste åren lyckats trappa ner mitt rökande till nästan ingenting. Från att ha rökt ett helt paket om dagen under tonåren fick jag ner det till ett paket i veckan och nu ingenting alls. Jag har dock ersatt rökningen med snusande. Det går åt en dosa om dagen vilket börjar kännas i plånboken. Snusdosor har stigit i pris och efter att Emma snabbt räknade ut att jag la nästan 18 000 kr varje år på snus har jag insett att jag måste sluta med det också.

Mitt mål för året är alltså att bli helt nikontinfri. Som första steg i kampen mot nikotinet tänker jag försöka gå över till nikotinfritt snus. Jag hoppas att känslan av att ha något under överläppen ska vara tillräckligt för att jag inte ska springa och köpa riktig tobak. Jag har höga förhoppningar om att det ska fungera. Det fungerade bra för mig att ersätta rökning med snus, så jag tror helt på principen att byta ut en last mot en annan. När jag väl vant mig vid att använda mig av nikotinfritt snus tänkte jag ersätta det med att tugga tuggummin. Jag ska dock så långt det gå undvika att ersätta mitt sug med godis. Har tillräckligt med kalorier lagrat i form av fett på kroppen redan. Har inte behov av att fylla på det förrådet.

Det finns tydligen många olika smaker av nikotinfritt snus. Som en catch-snusare kommer jag nog försöka hitta ett snus med lakritssmak. Att ha en lakritsprilla i överläppen kommer nog att stilla det mesta.

onico-lakrtis-nikotinfritt-snus (1)

Vad har ni andra för nyårslöften? Känns det väldigt 90-tal att ha ett nyårslöfte som går ut på att sluta med nikotin?