Ny soffa!

Äntligen har jag fått tag i den soffa jag vill ha! Ikeas Ektorpssoffa med schäslong! Hittade en vit till salu på blocket så det var ju bara att slå dig direkt. Normalpris för en ny är nästan 4500 kronor men jag fick den för 3000 kr så jag är sjukt nöjd. Köpte en gammal soffa på loppis när jag precis hade flyttat hem men jag har alltid haft mina ögon fixerade på denna soffa – och nu är den äntligen min! Ska hämta den i eftermiddag :)

soffa

Fick ta ett snabblån för som hemvändande svensk efter många år utomlands så kan jag inte påstå att jag räknas som någon höginkomsttagare på något sätt. Men jag är i alla fall betrodd med snabblån så det är alltid något 😉

Här är förresten länken för ansökan för smslånet som du är intresserad. Har använt Kredit365 flera gånger och alltid fått pengarna snabbt och aldrig varit några problem. Plus att jag tycker att de har schyssta lånevillkor. 

Tips

förrådJag måste bara rekommendera alla som svär och lever rövare över att de inte hittar någonting i sina förråd. Eller som inte har plats längre på vindar, källare och var det nu kan vara. Hyra förråd i Stockholm via 24storage. Då slipper man allt detta bestyr med platsbrist.

Jag använde bland annat dem när jag magasinerade lite saker medan jag var på Malta. Men det funkar ju perfekt för typ sommar- och vinterdäck, barnens saker som sparar från deras barndom, utemöbler och mycket annat. För mig är det ett mysterium att inte fler använder denna lösning.

Jag personligen anser ju att sakerna är mer säkra i ett hyrförråd än på vinden eller i källaren där saker kan bli förstört av regn och fukt. Man kanske inte märker att det läcker in vatten förrän allting redan är förstört.

Så kände att jag borde sprida mina tankar och funderingar såhär en fredagskväll :)

 

Ibland saknar jag Malta

Det finns stunder när jag saknar Malta så jag håller på att dö….. Till exempel när man ska skotta snö eller håller på att slå ihjäl sig på isfläckar på parkeringen. Dessa problemen fanns inte på Malta. Behövde heller inte hålla på att byta däck och dona.

Så tack vare att jag ännu inte börjat lära mig att tänka på vinter och vinterdäck så hade jag ju självklart glömt handla vinterdäck förra året. Så jag fick beställa dem nu när snön kom och fick ju åka kollektivtrafik tills de kom och jag kunde byta ut dem. Eller jag bytte inte ut dem, verkstaden gjorde det :)

Jag kan också försäkra dig att man inte ska köra bil med sommardäck på snö. Jag var lite ”olaglig” och tänkte att jag skulle testa och se om jag kunde ta mig till jobbet trots sommardäck när snön kom. Det var en fantastiskt korkad idé kan jag säga, nog en av de sämsta jag har haft i mitt liv. Det var snorhalt och gick över huvudtaget inte att köra. Så jag kom aldrig ens ut från parkeringsplatsen :)

Men nu är jag både laglig och stabil på vägen med fina färska vinterdäck :)

vinterdäck

Paus mellan tentorna!

Hej alla vänner!

Tänk att vi är i slutet av oktober redan, alltså! Känns som om tiden bara flyger som vanligt när jag är stressad. Försöker ta alla tillfällen jag får att andas lite mellan tentorna. Det är ju så himla mycket, när man inte alls är van. Men man vänjer sig nog, det säger dem i alla fall. Jag har ju som ni vet linser till vardags, men nu har jag börjat fundera på om det inte skulle varit bra att faktiskt använda glasögonen när det är föreläsningar eller tentaplugg. Ögonen blir ju inte lika trötta när man använder glasögon, men de jag har är på tok för gamla och fula. Så kanske skulle jag köpa ett par snygga bågar, som jag faktiskt kan använda även utanför hemmets väggar? Jag tänker mig ganska markerade svarta. Vad tror ni om det på mig?

glas

Rensning igång!

ren

Hej alla vänner!

Hur har ni det? Här nere är det så himla underbart höstväder nu! Känns verkligen som hösten är tydligare här i Skåne. Så himla mysigt! Dock har jag verkligen insett att jag knappt använder några av mina varma kläder, jag har bara mina nya grejer som jag använder så nu har jag börjat med projekt-rensning. Det hör liksom till hösten, tycker jag. Att rensa och börja om, liksom! Jag har hyrt ett förråd på 24storage där jag dessutom kan ha mina sommarkläder när jag inte använder dem! Så slipper de ta upp en massa plats under vintern, liksom! Nu ska jag fortsätta med rensningen och ta mig an alla mina miljoner koftor! Har ni rensat något nu i höst? 

En trött dag!

Hej alla vänner!

Hur mår ni idag? Det är bara onsdag, men fy bubblan vad jag önskar att det vore fredag. Jag vet inte helt varför jag är så himla trött just idag, men jag får försöka rycka upp mig så jag orkar de dagarna som är kvar tills helgen är här och jag kan vila igen. Hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk, jag är ju ofta trött då. Hoppas bara att jag kanske har sovit dåligt eller något.

tir

Nu är jag alldeles strax påväg hem till Elina för att hjälpa henne att låna online, jag har ju gjort det själv så hon bad mig hjälpa henne. Dessutom ska hon bjuda på en sen frukost med pannkakor och fruktsallad. Det tackar man ju inte direkt nej till, va? Vad gör ni idag? 

Nya Gilmore Girls!

Alltså, jag har helt missat all reklam för detta?! Jag är ju helt besatt av Gilmore Girls, fortfarande. Det är min feel-good serie som jag kan titta på när som helst, var som helst och hur många gånger som helst. Precis som många har med Vänner. Att det ska komma nya gör mig helt överlycklig! Längtar som en toka tills de släpps, vilket jag verkligen hoppas de gör i Sverige samtidigt som i USA. Följde ni det?